Thursday, June 14, 2012

Csirkefasírt másképp

Olasz receptet módosítottam egyik kedvencünkhöz, a sütőben sült csirkefasírthoz. Az eredeti egy nagyon egyszerű marhapogácsa recept volt, paradicsommal, mozzarellával és szardellával borítva. A húspogácsákba azonban nem járt se fokhagyma, se hagyma, és mivel én a fasírtot e kettő nélkül elképzelni sem tudom, a saját szjunk íze szerint módosítottam a receptet.

Zárójelben megjegyezném: azt hiszem, felfedeztem a jó, zamatos fasírt titkát - ne sajnáljuk a hagymát belőle.

Hozzávalók:

0,5 kg darált csirkemell
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál tej
1 szelet fehér kenyér
1 tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa (prézli) a fasírtba,
kb. 3 evőkanál zsemlemorzsa a húspogácsák megforgatásához
só, frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
2 nagy érett paradicsom
friss mozzarella
szardella
1 evőkanál olasz fűszerkeverék vagy provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Lassan melegítsük fel a tejet a kenyérrel, míg a kenyér teljesen magába szívta a tejet. Hagyjuk kihülni. Daráljuk le a hagymát a kenyérrel és fokhagymával, majd gyúrjuk össze a hússal, tojással, 2 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál zsemlemorzsával, egy kiskanál sóval és ízlés szerint fekete borssal. Formázzuk közepes pogácsákat a húsból, forgassuk meg őket zsemlemorzsában, majd közepes lángon süssük meg mindkét felükön egy kis olívaolajban. Tegyük át az elősütött pogácsákat egy megolajazott tűzálló tálba, helyezzünk midegyikre egy-egy szelet paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az olasz vagy provence-i fűszerkeverékkel, majd tegyünk rájuk egy-egy szelet mozzarellát és egy-két vékony csík szardellát. Az előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, vagy ameddig a sajt megolvad, és kezd megpirulni. Tálaljuk krumplipürével és vegyes salátával.

No comments:

Post a Comment